sábado, 30 de abril de 2011

Paella amb mandonguilles

Ayer cociné un plato que aprendí de mi profe de Valencià en el cole un día de paellas...Arròs amb mandonguilles. Boníssim!!!
y hoy me he encontrado la receta en la web. Copio y pego:

INGRENDIENTS

400 gr d’arros 250 gr de pollastre 250 gr de conill 250 gr de costelles de porc 500 gr de fesols mesclats (de trencar, de la peladilla i de pinet) 1 fetge de pollastre 1 got menut d’oli d’oliva 1 pebrera roja 1 tomaca 1 litre i mig d’aigua Sal, pebre-roig, safrà

Mandonguilles

250 gr de magre picat 2 llesques de pa remullat 2 dents d’all 1 ou Pinyonets, canella, julivert, sal

COM ES FA?
En una paella amb l’oli calent sofregim la carn prèviament salada. Es regira fins que comence a daurar-se, moment en què s’afegiran els fesol, els alls, la tomaca i la pebrera. Ho menegem fins que estiga ben sofregit, posem el pebre-roig i s’aboca immediatament l’aigua per a que el pebre-roig no es vreme. Es posem els fesols i el safrà i a foc viu es deixa bullir fins que tot estiga cuit. Tornem a afegir l’aigua que s’haja perdur pel bull, rectifiquem de sal i aboquem l’arròs. La cocció prossegueix durant 10 minuts, pastas els quals rebaixem el foc gradualment, afegim les mandonguilles i coem altres 5 minuts. Treta del foc la paella, es deixa reposar uns minuts. Sovint s’acompanya, en anar a menjar-la, de llima partida en quarts.
Per a les mandonguillas Mesclem el magre picat, el fetge, el pebre-roig, l’ou, el julivert, els pinyonets, la canella, el pa remullat i un pessiguet de sal i fem una pasta a la qual donarem forma de boletes i fregirem. Les reservarem fins el moment d’incorporar-les a la paella.

Aclaraciones:

Yo no hago les mandonguilles, las compro en la carnicería y están tb muy buenas. Ah, y en vez de judías yo aprendí a hacerla con garbanzos (de bote, claro. Que no me sobra el tiempo)

Ale, animaos y probadla!

2 comentarios:

  1. Ah, se me olvidaba! En el restaurante Dársena de Alicante (espcialidad en arroces) la hacen tb con mandonguilles y setas. Le da un punto muy peculiar.

    ResponderEliminar
  2. Una cosa más: Ayer la cociné con arroz bomba, denominación de origen de Calasparra. La diferencia está en el tiempo de cocción: 18 minutos + 5 de reposo. Y la verdad es que el grano es más consistente, lo que sumado al mayor tiempo de cocción hace que tenga más sabor. No es una diferencia brutal pero si te gusta el arroz lo notas.

    ResponderEliminar